Mari Beramal Bersama Colgate

Hye readers !

Selamat pagi . Okay fine . Aku baru bangun okay . Hujan yang lebat itu membuatkan aku terbangun . Huhu . 


Eyh , korang  guna ubat gigi jenama apa ek ? Maybe ada yang pakai SAFI , COLGATE , KODOMOLION , DARLIE , or apa - apa je lar . Aku ? Aku confirmlah pengguna jenama COLGATE . Huhu . 


Okay . Sempena bulan Ramadan yang mulia ini , Syarikat yang mengeluarka Colgate telah membuat projek amal . Nak dapat pahala tak tym bulan mulia nhe ? Kalau nak jom ramai - ramai KLIK SINI 




Untuk maklumat lanjut boleh KLIK SINI .


SELAMAT BERAMAL DIBULAN YANG MULIA INI =)

Aku Rindu Korang Ketat - ketat ='(

Hye readers .

Selamat malam . Seriusly aku sangat penat okay . Aku rasa first tym aku tido kat tempat kerja . Hahaha . Penat teramat cui . Kau hado ? Hahaha .

Okay . Stop mengarut . Aku mau rest and sleep tired okay . Ermm , aku rindu korang ketat - ketat ! Eyh , rindu siapa pulak tue ? Erm , confirm lar kesemua kawan - kawan aku . Kawan aku dari aku sekolah rendah . Pastu naik sekolah menengah . Dulu , tym aku masih kat bangku sekolah cikgu aku pernah cakap yang kenangan paling manis adalah semasa zaman persekolahan . Okay . Cikgu aku memang betul . Banyak sangat kenangan manis pahit aku tym aku dibangku sekolah . Tak kiralah tym sekolah rendah or sekolah menengah . 







Pix kawan - kawan aku yang lain ntah kemana hilangnyaa . Oh ya ! Kat laptop aku yang rosak itu rupanya =.=' . Huhu . Okay . Aku sangat merindui korang semua . Masing - masing bawa haluan kann . Biarpown korang busy tahap nak mampus , aku tetap ingat korang always ! Korang ada tak ? Hahaha XD .

PERSAHABATAN YANG AKRAB TIDAK AKAN DAPAT DIPISAHKAN MELAINKAN DENGAN KEMATIAN 

SEGMEN : Tambah Follower Blog Sampai 1000+


Nak join ? Klik Banner okay =)

My Followers : 922

Tamat --> 31 Ogos 2012 

Tag --> Kamu , awak dan dia 

SEGMEN : Blogrunning Sambil Follow by Adib

Klik banner

Sekolah Tinggi - tinggi , Tapi ??

Hye readers .

Selamat malam . Ehem , testing , testing . Suara dah mula serak - serak dah nhe . Nhe semua angkara batuk and selesma yang terlalu baik hati singgah p tempat aku . Stres dohh . Tiap saat kesat hidung guna tisu . Huhu =( .

Okay , sudah - sudah lah tue mengarut Wenn  . Hoho . Apa hal ngan post tittle aku tue ? Sekolah jer tinggi - tinggi , tapi . . . . . ??? Maybe korang boleh baca dialog kat bawah ini okay .

Cik A masuk dengan membawa kek ketempat Cik B . 

Cik A : Cik B , cuba ko tulis dulu HAPPY BIRTHDAY diatas kek nhe .

Cik B : Ala , aku tia pandai nhe menulis =(

Cik A : Tia pandai ? Ko nhe , sekolah saja tinggi - tinggi . Tapi tia pandai menulis .

Cik B : Er , 13 tahun sudah aku sekolah . Cikgu aku nada ajar aku menulis diatas kek . Kalau diatas kertas and buku adalah diorang ajar . 

Cik A : . . . . . . . . ( speechles )

Haha . So ? Ada faham tak ? Kalau faham and ada pendapat jangan segan nak komen okay .


Emadira Menjadi Pilihan Lagi

Hye readers !

Selamat malam . Sehat tak korang ? Alhamdulillah if semuanya sehat . Aku rasa aku dalam proses nak demam . Asyik bersin jer dari tadi . Eyh , ye ker nak demam ? Takpe lar . Esok aku off jugak ( tak kerja ) .

Okay , straight to the point . Tahun nhe macam biasa . Baju raya kitorang beli kat EMADIRA jer . Hehe . Pernah dengar tak EMADIRA ? Ala , salah satu kedai kain yang ada kat Kota Kinabalu , Sabah selain daripada Jakels . Ngee ~ . Agak murah jugaklah. Terutamanya bila tiba musim perayaan bagai nhe .


Nak tengok tak isi kat dalam ? If nak tengok tunggulah tym raya nanti . Hee . Tak boleh tengok sekarang . Nanti tak suprise lerr . Hehehe =p .

Kalau nak tengok lebih lagi korang boleh klik kat web ini ---> EMADIRA . COM

Rasanya macam mau lelapkan mata larr +.+ .

Trauma Bilaaaaaaaaaaa

Hye readers !

Selamat malam . Rasanya macam aku dah lamat tak update blog . Yup , agak lama jugak kot . Ini disebabkan oleh kesibukan aku ditempat kerja okay . Banyak kerja and bila balik rumah aku terus melingkar kat katil sampai tak henggat dunia . Hahaha . Kau hadoo ?

Okay , back to topic guys . Malas lar pulak nak mengarut bagai malam nhe . Sehhh =D . Aku trauma ? Trauma pasal apa ek ? Okay , be attention guys ! Aku trauma pasal nak sikat rambut ! Huwaaaaahhhh ! Nak tahu kenapa ? Sebabnyaaaaaaaaaaaaaaaaa , rambut aku makin hari makin banyak yang gugur laaaa . Huh ! Adakah ini disebabkan oleh cuaca persekitaran ? Ataupun disebabkan shampo yang tidak serasi dengan kulit kepala aku ? Ataupunnnnnnn , penyakit lainnnnnn ? Hah , Nauzubillah , minta dijauhkan 
--.-- .


Seriusly , bila nak sikat rambut jer mesti aku akan berharap yang rambut aku tak ada yang gugur . And , bila aku sikat , ermmm , sia - sia jer lar harapan ko tue Wenn . Confirm makin banyak pulak yang gugur T_______T .

What should i do huh ? Adakah aku patut botakkan rambut aku ? Atau tukar shampoo ? Aku rasa tym aku guna sunslik kaler pink takde pula rambut aku nhe minta puji nak gugur . Tak pown Sunslik warna cukelat tue . Ermm , okay , rasanya baik aku tukar shampoo nanti kannn . Kalau masalah nhe tetap sama macamana ? Alamatnya , aku akan sentiasa bertudung 24 hours kann . Hahahaha XD . 

#Aku rindu sama rambut aku yang lebat and halus dulu . Guna jari pown boleh katanyerrrr =( .

Followers Yang ke-900

Hye readers .

Esok dah setat posa . Selamat berpuasa guys . Jangan lupa sahur okay . SAHUR bukan SARAPAN PAGI . Ehehe .

Okay . Dimalam Ramadhan yang indah ini , Alhamdulillah , followers aku dah meningkat naik . Naik ke-900 . Jom terjah followers aku yang ke-900 itew =3 .


Followers yang ke-900 --> Cik Jasmin

Thanks follow =3 . U follow I follow back . Hee .

Ucapan Istimewa Untuk Blogger !

Hye readers ! 

Korang dah tau kannn ? Yang puasa akan setat pada 21 Julai 2012 ! Okay , tak sabar nak menyambut bulan yang mulia itew =3 . Nhe banner khas untuk korang semua ikhlas dari aku ! 


Saja nak wish awal kat korang . Takot tak sempat . Hahaha =p .



Minum Nescafe tym buka posa best jugak kan ---> KLIK SINI

Alamak ! Period lar pulak ! Nak pakai ini lar ---> KLIK SINI

Asal puasa jer mesti iklan macam nhe yang akan banyak kuar ---> KLIK SINI

Kerja Yang Memenatkan

Hye readers .

Today sangat penat . Ops . not today shaja . Aku rasa hari - hari pun aku penat . Huh . Kcuali hari selasa . Because hari selasa aku dapat tdo lebih masa . Hohoho . Selalunya jam 5 aku sua bangun and bersiap - siap untuk pg kerja . Kerja yang sama tiap hari . Memang memenatkan tapi best . Yup . best sgt sebab aku dpat kwn baru and dpt jmpa blik kawan - kawan skola rndah aku yang dah lama aku tak jmpa !

Kadang - kadang aku kena kerja lebih masa . Sebab kerja kat sana tue tak pandai habis . Haha . Disebabkan terlalu sibuk melayan kerja dan jugak kerenah kawan sekerja aku , aku terlupa untuk makan tengahari . Huhu . Ya . Kesibukan membuatkan selera aku mati . Hohoho .

My mom selalu cakap yang aku akan kurus kalau kerja sana tnpa mkn . Okay . aku pegang kata- kata mom aku itew . Hoho . And mom aku selalu cakap yang aku bau roti . Hahaha XD . nhe mesti dah terlampau bergelumang dengan roti kat bakery tue . Hee . So . untuk menghilangkan bau roti itew , aku terpaksa membawa perfume aku kat dalam beg . Huhu .

Okay . itu saja . Mata dah nak pejam . Esok kena bangun awal lagiiiii . Ngee . Daa

Jangan lupa join GA simple aku tau <---pesanan penaja ;p .


#aku kerja kat bakery lar . tue pasal bau roti semacam jak blog aku nhe . Hahahaha XD


Published with Blogger-droid v2.0.6

Senarai Peserta Jom Join Simple GA by Mizz Wenn

Hye readers .

Aku baru balik dari kerja . Penat teramat . Okay , ini adalah senarai nama peserta yang dah join GA aku . Jom sesama terjah =) .

7 . http://bloomingblossoms-fara.blogspot.com/2012/07/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
8 . http://akudanhatidia.blogspot.com/2012/07/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
9 . http://nurlyla-bloglist.blogspot.com/2012/07/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
10 . http://tinakartina-tina.blogspot.com/2012/07/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
11 . http://storyofleft-handedgirl.blogspot.com/2012/07/jom-join-simple-giveaway-by-mizz-wenn.html
12 . http://foolishlovevictim.blogspot.com/2012/07/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
13 . http://nurizzati0920.blogspot.com/2012/07/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
14 . http://lisaafhacontest.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
15 . http://babythatsmine.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
16 . http://havealolipop.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
17 .  http://faryna-lovestory.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
18 . http://kisahsinenot22.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
19 . http://ceritasiaiyon.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
20 . http://izzatipunyerblog.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
21 . http://nurfarahfadzil.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
22 . http://mira-razak97.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
23 . http://nurfatihahhijau.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
24 . http://coretangirlblog.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-giveaway-by-mizz-wenn.html
25 . http://musyuxmusyux95.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
26 . http://applehijaulife.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
27 . http://iralone09.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
28 . http://nadhdiya.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
29 .  http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
30 .  http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
31 . http://faralalalala.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
32 . http://segmenandgiveaway.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
33 . http://bielaundefined.blogspot.com/2012/08/simple-ga-by-mizz-wenn.html
34 . http://dhyeahana.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
35 . http://fruttielovalies.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
36 . http://scandalforlife.blogspot.com/2012/08/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html
Nak join ? Cepat KLIK SINI --> Jom Join Simple GA by Mizz Wenn

SEGMEN : Jom join bloglist MYRAVEA


Klikn banner ^.^ .



Done !

Segmen : Blogger Inspirasi/Idola Saya

Klik banner .

Blogger Yang Menjadi Idola :


Blogger yang femes ketika beliaw solo sehingga sudah menjadi puan . Hehe . Blog beliaw yang pink itew telah memukau aku dari dulu hingga sekarang . Lagi pun aku suka sangat nak baca tentang kisah hidup beliaw . Blogger mempunyai gigi arnab yang sangat comel ^.^ .


Blogger yang femes dengan tutorial bagai . Sangat berguna okay semua tutorial beliau terutamanya kepada newbie semuaaaa . Kalau tak jumpa blog beliau mybe blog aku tak secomel sekarang kot . Hahahaha XD . Comel ker ? (perasan)

Kategori C

Itu sahaja . Yang aku tak senaraikan tue janganlah amik aty okay . Blog korang pown okay and ohsem jugak =) .

Jom join =) 

Hari Ini Di Tempat Kerja ^.^

Hye readers !

Selamat malam . Entry malam nhe adalah ringkas sebab kaki aku penat . Eyh ? Apa kaitan ? Kau menaip guna kaki ka Wenn ? Hahaha XD . Tiadalah . Hari nhe aku sangat penat okay . Aku kerja hari nhe 12 jam . Dari jam 6 pagi hingga jam 5 petang . 

Sepatutnya , aku habis jam 3 petang . Tapi , banyak lagi kerja yang harus aku bereskan . Kesian pulak nka tinggalkan kerja - kerja tue kat situ jer . Lagipun tak banyak pekerja hari nhe . 


Taraaa ! Nhe kek yang kawan aku buat tadi . Sumil kannnnnn ^.^ . Aku pown mau try buat nanti . Hehehe .

#isuk kerja lagiiiii

Segmen Bloglist 31 Days + RSS Feed By Panda Boy@Girl

Klik banner atau KLIK SINI .

Jom join =)

Contest 6 in 1 by Nurul Fara

Klik banner .

Id follower : Mizz Wenn 

Id FB : Sharfynarz Sharfnie 

Okay , Done ! Jom join !

Penat Cari Rezeki Halal =)

Hye readers .

Sehat tak ? Kalau tak sehat makan lar ubat okay . Erm . Aku rasa macam lama dah aku tak update blog . Eyh , maksud aku jarang update blog . Selalunya dalam 5 entry sehari kan . Sekurang - kurangnya kan ? Erm , sekarang aku agak bz . Ditambah pulak aku baru setat kerja kat bakery Sinar Bayu . Huh . Tau tak ? Hahaha . Kalau orang duduk kat Sabah kawasan Beaufort tau ler tue .

 Okay , pengalaman untuk hari pertama bekerja adalah sangat memenatkan okay . Kini baru aku tau penat lelah seorang pekerja untuk mendapatkan rezeki yang halal . Penat joe . Sumpah aku tak tipu ! Kalau yang dah biasa tue mungkin okay kot . Tapi , bagi pekerja baru macam aku yang baru setahun jagung urang bilang seriusly sangat memenatkan . 

Banyak benda yang aku kena ingat dan belajar . Ingat nama kuih , ingat macamana nak buat castard bagai . Huh , ingat macamana nak guna mesin dengan betul . Okay , aku hanya mampu bersabar . Tak lama pun kerja . Sementara saja . Aku rasa aku dah muak dengan bau kuih . Hahaha XD . Dimana - mana tempat pun ada kuih kat kedai tue . 

Okay , mau rest . Esok bangun awal lagik . Jam 5 pagi and masuk kerja jam 6 dan habis jam 3 petang . 

Eyh , sebelum terlupa , aku nak cari sponser untuk 1st GA aku nanti . Insyallah okay . Kalau nak jadik sponser boleh KLIK SINI ---> SIAPA NAK JADIK SPONSER GA ??

Segmen Blogwalking & Tambah Follower by Farah

Klik banner

1st Giveaway For Ramadhan And Also For My Blog's Birthday

Klik banner 

Blog id : Bicara Hati Dot Blogspot 
Fb : Sharfynarz Sharfnie

Jom join =)

Contest MEGA2012 Hazwan Hairy

KLIK BANNER 

My Header :

Bagi aku , header aku nhe simple jer . Tak ohsemm macam header korang . Bicara Hati itu bermaksud , yang aku tulis semua entry kat blog nhe dari hati . Aku tak pernah berharap yang blog aku nhe popular bagai . Bagi aku , korang suka atau tak suka blog aku itu terpulang kat korang . Sebab , apa yang tertulis kat blog nhe semua datang dari hati aku . 

Jom join =)

GIVEAWAY from IRINBLOGSPOT


Klik banner yang cumil itu untuk join =)


Nama FB : Sharfynarz Sharfnie

Wordless Wednesday #9 Ben Ashaari dan Fazley Yaacob





Bukti yang Ben Ashaari dan Fazley Yaakob follow my Twitter back ^.^ . 

Tak percaya lagi ? Sila masuk sini --> https://twitter.com/Sharfynarz --> dan tengok followers aku .

# Tak sangka ada jugak artis yang nak follow aku , bukan aku jer tau , semua yang follow beliau akan difollow balik ( beliau tak sombong )

Pink Dah Mari . Yeahhh ^.^

Hye readers .

Selamat pagi . Dibulan Julai ini , mood pink aku dah kembali . Yeahh . Semalam aku berusaha untuk edit apa - apa yang patut . Yang warna blue ditukar kepada warna pink yang comel itew . 


Before 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


After 

Hoho , guna template denim jer . Comel tak ? Komen lar sikit ^.^ .

#Entry aku bulan lepas dan bulan nhe sama jer . Tak sedar yang entry untuk bulan nhe dah 46 . Asyik entry segmen , GA and contest jer . Hahaha =.=' .

JOM TAMBAH GENG BLOG


Klik banner 

Rakan tag :


1st Giveaway by Safiena


Klik banner 

5 Wishlist :

1 > Nak iphone 4S

2 > Canon dsrl 

3 > Segulung ijazah

4 > Puasa Full

5 > Dapat sambut raya dengan family ( manatau umur tak panjang )

Kenapa perlu domain ?

Maybe domain lagi senang kot dari blogspot .com 

Tag : All readers , blogger


Bukti dah follow :




Done ! Jom join =)

Samsung Galaxy S3 Cuma RM 999 ?

Hye readers 

Selamat petang . Nak dapatkan Samsung Galaxy S3 dengan harga yang murah tak ? Memang murah . Cuma RM 999 jer uolssss . 


Untuk maklumat lanjut anda boleh klik sini ---> SAMSUNG GALAXY S3 !

Boleh jugak klik sini sebagai cenderahati aku untuk korang ---> CENDERAHATI

Tutorial : Sidebar Gabungan

Hye readers . 

Selamat pagi . Hari nhe nak buat tutorial untuk gabungkan gadjet kat sidebar . Faham tak ? Kalau tak faham boleh rujuk kat picture kat bawah .


Nak buat macam tue tak ? Aku buat macam tue sebab ianya nampak kemas . Taklah sidebar aku tue panjang berjela . Huhu . Tutorial nhe atas permintaan Cik Angah Humairah .


Berminat nak try ? Jom ikut step kat bawah :

1 ) Log in blog -> Go to Design -> Add gadjet -> Html / Javascript

2 ) Copy kod dibawah ini dan paste ke ruang Html  tadi 

<style type="text/css">.tabber { padding: 0px !important; border: 0 solid #bbb;}.tabber h2 { float: left; margin: 0 1px 0 0; font-size: 12px; padding: 3px 5px; border: 1px solid #bbb; margin-bottom: -1px; /*--Pull tab down 1px--*/ overflow: hidden; position: relative; background: #e0e0e0; cursor:pointer;}html .tabber h2.active { background: #fff; border-bottom: 1px solid #fff; /*--"Connect" active tab to its content--*/}.tabber .widget-content { border: 1px solid #bbb; padding: 10px; background: #fff; clear:both; margin:0;}.codewidget, #codeholder { display:none;}</style>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.0/jquery.min.js"></script><script type="text/javascript" src="http://greenlava-code.googlecode.com/svn/trunk/publicscripts/bloggertabs0.1_min.js"></script><script type="text/javascript">$(document).ready(function() { $('#codeholder').bloggerTabber ({  tabCount : 3 });});</script>
<!-- to make sure the widget works, do not alter the code below --><div id='codeholder'><p>Get this <a href="http://www.bloggersentral.com/2011/05/create-tabbed-content-blogger-widgets.html" target="_blank">widget</a></p></div>


* Warna Merah --> Berapa gadjet korang nak gabung 


* Warna Biru --> Warna pilihan korang 


3 ) Tekan save !


Kalau tak faham boleh rujuk sini 





Klik untuk pembesaran =)

Jadi tak ? Kalau jadi sila komen okay .

Tolong KLIK SINI

GA Cekodok Manis Center.


Klik Banner 

Soalan :

a) Kenapa saya bangga menjadi rakyat Malaysia ?

Saya berbangga menjadi rakyat Malaysia kerana Malaysia adalah salah sebuah negara yang aman dan makmur . Biarpun terdapat konflik mahupun jenayah kat negara kita , tapi tidak seteruk negara - negara lain . Sepatutnya kita bersyukur tinggal dan lahir di Malaysia sebab Malaysia kaya dengan kemakmuran , keagamaan , keharmonian . Saya jugak bangga menjadi rakyat Malaysia kerana Malaysia adalah sebuah negara yang merdeka dan tidak lagi dijajah oleh anasir - anasir luar . Selain itu , Malaysia jugak adalh sebuah negara yang bebas . Kalau tak bebas pergi mana - mana pun kita dihujani oleh peluru bagai . Kan ?

b) Senaraikan dua tempat menarik ?

Setakat nhe belum pernah ke luar negeri kecuali negara Brunei dan jugak Miri , Sarawak .

1 > Taman Negara Kundasang , Sabah 

2 > Kolam Air Panas ( Poring ) , Sabah 

Done ! Jom join .

Giveaway Ramadhan Cik Jajika 9 Julai 2012 - 27 Julai 2012


KLIK BANNER 

Jom join =)

Aku Mencari Sponser Untuk First GA

Hye readers .

Selamat malam . Okay , straight to the point . Aku sedang mencari sponser untuk first GA aku yang aku akan buat nanti . If korang berminat nak jadik sponser sila tengok syarat - syratnya okay .

Syarat :

> Mesti ada blog and fanpage or FB . 

> Email jugak . Supaya aku senang contact .

> Aku just perlukan 10 sponser sahaja .

> Sponser GA tak boleh join GA yang akan dibuat ini 

Berminat ? Kalau berminat sila email aku kat sharfynarzsharfnie@gmail.com dan sila bagi URL FANPAGE , URL FB dan URL BLOG .

Segment: I Love My Blog!

Klik baner .

I love my blog because my blog ibarat diari harian aku . Kat blog nhe aku dapat share pendapat , maklumat dan pengetahuan aku dengan semua blogger . Selain itu , blog aku nhe selalu menjadi mangsa tempat aku meluah segala isi hati aku . Aku jugak sanggup mencari pelbagai tutorial untuk diaplikasi dalam blog aku nhe . Aku lebih suka blog aku simple dan tak banyak hiasan bagai . Dengan adanya blog nhe , aku dapat kenalan baru dan secara automatik followers jugak akan bertambah . Bagi aku followers adalah nyawa blog aku . Begitu jugak dengan readers . Tanpa followers dan readers blog aku tak akan hidup sampai sekarang . =p . Aku sedar yang blog aku nhe tak cun macam blog - blog yang lain . Tapi , aku akan tingkatkan usaha dalam berblogging dari semasa ke semasa . Dari hari ke hari ada saja perubahan yang aku buat kat blog aku nhe supaya nampak kemas dan simple . Thanks =) .

Jom join ^.^

Segmen: JOM TAMBAH FOLLOWER by SANDRA !

Klik banner .

Manusia tag : 

Korang dan readers =p

Breakfast Untuk Hari Ini

Hye readers .

Sehat tak korang ? Insyallah semua sehat kan . Tadi aku bangun jam 11 pagi . Hahaha . Lambat joe . Mimpi indah lar katakan . Bangun - bangun saja terus aku mandi . Lepas mandi bersiap bagai and perut ini tiba - tiba mengidam lar pula . Hahaha . Mengalahkan orang pregnant lar pulakkk =.=' . Takde lar , selera aku nak makan megi cup . Kebetulan kemarin aku ada beli megi cup perisa tomyam . Huhu . 

Aku masuk dapur and jadi tikus mondok kejap . Search megi cup kat bakul - bakul plastik . Mana pulak nhe ? Takkan dad aku dah sambar dulu kot . Hoho . Cari punya cari rupanya mom aku simpan kat dalam almari . Not almari baju okay . Tapi , almari tempat simpan makanan kat dapur . Okay , ambil megi cup and buka termos . Ouhh , air panas kat termos dah habis lar pulak . Aiyooo , aku terpaksa merajinkan diri untuk memasak air . 

Tym masak air tue tiba - tiba pula mulut aku macam nak minum benda - benda yang masam . Hahaha . So , ak pown  cadanglah nak minum air asam jawa . Dah terlanjur kan masak air . So , teruskan je lar . 


Taraaa . Hoho . Hari nhe selera aku pelik sikit . Disebabkan lapar aku telan je lar . Air asam tue yang membuka selera aku . Tapi , aku memang dah biasa minum air asam tue . Terutamanya tym aku sakit . Dad aku selalu buatkan air asam jawa tym penyakit batuk menyerang aku . Hoho . 

Okay , itu saja . Mau masak nasi dulu . Ngee .

#air asam nhe buat suara kita merdu ker ? 

Segmen Pencarian Bloglist Ramadhan Fafa Eryha

Klik banner .

Manusia tag :


Jom sertai Giveaway Askrie Hishamuddin

Picture :


Or 


Hahaha . Dua - dua picture nhe saya suka . Kalau ada harapan menang boleh lar awak pilih antara 2 picture nhe =) .



SEGMEN : Blog Aku UNIQ !!

KLIK BANNER 

Apa yang uniQ sangat kat blog aku ?

Bagi aku header aku yang paling unik sebab header tue aku buat sendiri . Hahaha . Tak boleh blah jawapan kau wenn . XD .

Okay , harap bertuah , jom join guys !

Segment:Nama saya superb,cantik,dan cunss kankan :D


Klik Banner .

Nama Penuh : Nurul Shafinaz bte Safni

Umur : 19 tahun 4 bulan 1 hari =p

Jom join =)

Segmen:Saya nak jadi followers bertuah dalam blog Chocolate-Vochelle.

Klik banner yang sumel ini .

Jom join ^.^

Segmen : Bloglist Winter SheLittleSunshine


Klik banner 

Manusia tag :

Segmen : Aku seorang blogger

Segmen ini tiada banner 

Credit : https://www.facebook.com/pages/Momo-Chan-Collections/197114006994906

Boleh KLIK SINI untuk join . Hadiah sangat best . Jom join cepat =)

Burung Pelik Masuk Bilik Aku

Hye readers .

Selamat pagi . Eyh , semalam kan ada seekor burung pelik berwarna biru masuk dalam bilik aku . Aku pown tia tau lar dari mana cik burung nhe masuk .



Burung apakah itu ? Korang rasa apa ?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Taraaaaa ! Hahaha XD


Cik Angry Bird rupanya . Best jer kan beliau melekat kat cermin bilik aku . Entah bila beliau masuk p bilik aku . Borink lar tue kan duduk dalam kereta . Hahaha XD .

#Angry Birds pupus ditelan zaman . Miahahaha =p

Cukelat Tyming ^.^

Hye readers .

Selamat malam . Korang dah makan ? Mesti sudah kan . Aku belum makan dan aku lapar . Sumpah tak tipu ! Hahaha XD . Jadi aku pergi godek - godek peti ais tadi . And aku jumpa cukelat yang boleh dikira banyaknya .

Sebenarnya semuaa cukelat nhe dah lama kat peti ais . And semua cukelat ini dibeli dari Labuan pada 2 Jun 2012 . Dah sebulan okay . Beli jer banyak - banyak . Makannya tak jugak . Ini disebabkan aku tak makan cukelat . Hahaha XD . Saja upload picture kac korang terliyok . ;P

#sila dtg umah kalau nak cukelat . Hee . ^ . ^

Published with Blogger-droid v2.0.6